Sorteer op

Heimiddag 2017, over samenwerking, ambities en belangen

Op 13 april vond de Landelijke WON Heimiddag 2017 plaats.
Net als veel deelnemers kijken wij positief terug op deze middag. WON beschouwt de middag dan ook als de opmaat voor dat regionale gesprek.

Aanmelden leergang onderzoeksdidactiek voor WON-Docenten

Ook in 2017-2018 kunnen docenten van WON scholen deelnemen aan de leergang onderzoeksdidactiek: leerlingen begeleiden in het leren onderzoeken.

Heimiddag - 13 april voor Schoolleiders, WON-Coördinatoren en Regiocoördinatoren

Op donderdag 13 april komen Schoolleiders, Coördinatoren en Regiocoördinatoren van WON scholen uit het hele land samen. Die dag gaan ze zelf weer even de schoolbanken in tijdens een soort studiedag, de Heimiddag.

Nieuwe Sub Regio Midden breidt zich uit!

Eind november werd de samenwerkingsovereenkomst getekend met het Corderius college. Zij werden lid van de nieuwe Sub regio midden. Inmiddels is de regio verder uitgebreid en hebben we nog meer nieuwe scholen mogen verwelkomen!

WON-manifestatie 2016

De WON-manifestatie is een jaarlijkse wedstrijd voor leerlingen van alle WON-scholen. Leerlingen presenteren tijdens deze wedstrijd hun eigen onderzoek. Zo delen zij met elkaar kennis en expertise op het gebied van onderzoekend leren en leren onderzoeken.

Zelfevaluatie kwaliteitszorg WON

WON scholen zetten in 2016-2017 het nieuwe kwaliteitskader in gang. In alle regio’s is of wordt op korte termijn een start gemaakt met de zelfevaluatie.

Bijna 100 WON docenten professionaliseren zich in het onderzoekend leren, leren onderzoeken!

Bijna 100 docenten zijn begonnen aan een leergang via de Universiteit van Utrecht om zich te ontwikkelen in het begeleiden van onderzoek.

Het aantal WON scholen breidt uit!

Scholen rondom Amersfoort en Amsterdam starten begin 2017 samen een nieuw netwerk, rond de bestaande WON-regio Midden. Wetenschap is hot! En WON zet zich in voor duurzame verankering in het onderwijs op het vwo.

Nieuwe WON school: welkom Corderius College Amersfoort

Op 29 november jl. ondertekende Sonia Sjollema een samenwerkingsovereenkomst met het Corderius College te Amersfoort.