Home > Jury regiomanifestatie > Eveline Brunklaus

Eveline Brunklaus

Ik ben Eveline Brunklaus, 54 jaar en sinds 1990 werkzaam als docente Frans in het voortgezet onderwijs.

Ik ben een echte alfa, ik houd van lezen en muziek, van talen en vreemde culturen en wil graag veel andere landen ontdekken. Daarnaast ben ik natuurlijk dol op Frankrijk.

Sinds 2000 werk ik op het Keizer Karel College in Amstelveen, een hele levendige school met enthousiaste leerlingen en docenten. Daar geef ik sinds een jaar of 10 behalve Frans ook literatuur, dat bij ons op school wordt aangeboden als apart vak. Literatuur zien wij als een oefening in kritisch denken, in je inleven in anderen en daar zelf weer van leren. Eigenlijk een oefening in onderzoekend leren van de boeken die gelezen worden.

En dan ben ik mij sinds 3 jaar gaan verdiepen in de WON. Ik zie het onderzoekend leren door leerlingen als een verrijking van hun lesprogramma, als een les waar ze voor de rest van hun schooltijd plezier van hebben en vooral ook daarna. Het doen van onderzoek bereidt de leerlingen voor op een maatschappij waarbij oppervlakkige kennis overal te vinden is, maar de verdieping van de wetenschap er juist voor zorgt dat wij ons kunnen aanpassen aan de steeds veranderende tijd.

Ik ben erg benieuwd naar de presentaties en onderzoeken die ik te zien krijg op de Nationale WON manifestatie en ik ben vereerd om in de jury te mogen plaatsnemen.