Home > Jury regiomanifestatie > Marloes Mak

Marloes Mak

Mijn naam is Marloes Mak, en ik ben op dit moment aan de Radboud Universiteit bezig met mijn promotieonderzoek naar de mate waarin mensen zich de gebeurtenissen in verhalen inbeelden, en wat dit voor effect heeft op hun leesgedrag en op de manier waarop hun hersenen geactiveerd worden tijdens het lezen. Voordat ik aan de Radboud Universiteit ging werken heb ik een Bachelor Psychologie en een Master Neuropsychologie behaald aan de Universiteit Utrecht, waar ik veel heb geleerd over de relatie tussen hersenactiviteit en het gedrag van mensen. Ik heb daarna onderzoekservaring opgedaan aan de afdeling Communicatie-en Informatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Hier heb ik mijn kennis over de hersenen en het gedrag van mensen toegepast op onderwerpen op het gebied van taal. Hier ben ik nu in mijn promotieonderzoek ook mee bezig.
Ik ben erg enthousiast over de WON, omdat ik het belangrijk vind dat leerlingen al vroeg in aanraking komen met de praktijk van het doen van onderzoek, zodat ze op de middelbare school al leren om hun nieuwsgierigheid te gebruiken om onderzoeksvragen te stellen, en die vervolgens ook te testen. Vorig jaar ben ik ook jurylid geweest, en ik was heel erg onder de indruk van de slimme en creatieve onderzoeksideeën iedereen had bedacht. Daarom vind ik het dan ook leuk om dit jaar weer jurylid te zijn tijdens de WON-manifestatie.

 

Als je meer wil lezen over het onderzoek dat ik doe, kun je een kijkje nemen op https://www.researchgate.net/profile/Marloes_Mak.