Home > Jury regiomanifestatie > Steven Raaijmakers

Steven Raaijmakers

Ik werk als onderwijsadviseur en docent aan de Universiteit Utrecht. Ik heb een bachelor in de biologie, een master in cognitieve neurowetenschappen en een phd in de onderwijswetenschappen. Mijn onderzoek was gericht op het verbeteren van het zelfgestuurd leren van middelbare scholieren.
Ik train onder andere HBO docenten in het begeleiden van studentonderzoek. Daarnaast geef ik wetenschapsfilosofie aan eerstejaarsstudenten van de studie onderwijswetenschappen en daarbij maak ik graag gebruik van mijn hobby: het opsporen van pseudowetenschap op het internet.

Enthousiasme voor wetenschap zit mij in het bloed en daarom vind ik het superleuk om in de jury te mogen zitten. Ik kijk ernaar uit om al het fantastische onderzoeken te zien van jonge nieuwe wetenschappers.

Recente publicatie:

Raaijmakers SF, Baars M, Paas F, van Merriënboer JJG, van Gog T. (2018) Training self‐assessment and task‐selection skills to foster self‐regulated learning: Do trained skills transfer across domains? Applied Cognitive Psychology, 32, 270–277.