Woensdag 25 september zal de wetenschap weer centraal staan tijdens de landelijke WON-manifestatie 2019!
Dit jaar strijken we neer op een nieuwe locatie en zullen we de hele dag te gast zijn bij de Openbare bibliotheek van Amsterdam (OBA).
De leerlingenteams die in het cursusjaar 2018- 2019 de regionale finales hebben gewonnen zullen hun deze dag hun onderzoeksprojectpresenteren en hun scholen vertegenwoordigen.  De eerste regionalemanifestaties hebben al plaats gevonden en de finalisten zijn bekend.
Achter de schermen wordt op dit moment hard gewerkt aan de invulling van het programma. Naast de presentaties is van de leerlingen teams staan zijn er al een aantal leuke workshops op het programma. AstroPlant, De Debatunie, Sensemakers zullen onder andere een aantal van de workshops verzorgen.

Niet gewonnen? niet getreurd!
Niet alleen de finalisten, maar alle leerlingen van WON-scholen zijn meer dan welkom om deel te nemen aan de WON-manifestatie! Dus ben je benieuwd hoe het er nou aan toe gaat tijdens zo’n landelijke manifestatie. Ben je nieuwsgierig welke onderzoeksprojecten jouw jaargenoten hebben gedaan. Wil je een voorbeeld hebben van hoe jullie volgend jaar met de onderzoeksprojecten aan de slag kunnen. Geef je dan op bij de WON-coördiantor van jouw school.
Alle WON-coördinatoren ontvangen hierover meer informatie.

Het beloofd weer een leuke en leerzame dag te worden vol verWONdering en
We zien jullie graag 25 september bij de  Openbare bibliotheek van Amsterdam (OBA)

Aftermovie WON Manifestatie 2018

Openingslezing door iGEM Leiden 2019

Voor de opening van de WON manifestatie komen er leden van het iGEM team Leiden 2019.
iGEM staat voor: International Genetically Engineered Machine. Dit is een wedstrijd waarbij studententeams van over de hele wereld een maatschappelijk probleem op proberen op te lossen door de inzet van synthetische biologie.

Het Leidse team bestaat uit 11 bètastudenten, jonge wetenschappers die nog maar enkele jaren geleden stonden waar jullie nu staan. 11 studenten met een gezamenlijke ambitie; laten zien dat we echt iets kunnen betekenen voor de wetenschap en de samenleving.
Onlangs werd ontdekt dat het eiwit in de zuignaptanden van de Humboldtpijlinktvis: suckerine, er voor zorgt dat de tanden waarmee de inktvis zijn prooi vangt, sterk en flexibel zijn. Dit is een eigenschap die goed van pas komt wanneer je beschadigde en verbrande huid wil helpen te herstellen.
Deze zomer duikt het iGEM team Leiden duiken het laboratorium in en gaan verder aan de slag met hun onderzoek. Eind oktober presenteren ze hun onderzoek in Boston, waar ze de strijd aangaan met 314 andere studententeams.

Op 25 september komen een aantal teamleden jullie vertellen over hun onderzoek.
Over het werk zelf maar ook over de samenwerking en samenstelling van het team. Ze laten zien en horen waar jij over een paar jaar ook kunt zijn!

Lees hier meer!