WON-Manifestatie 2017 vrijdag 13 oktober – Radboud Universiteit Nijmegen  

Het is vrijdag de dertiende, maar daarvan merk je niks op deze mooie oktoberdag. 16 leerlingenteams van 12 WON-scholen uit het hele land zijn vol verwachting naar de Radboud Universiteit in Nijmegen gekomen. Ze strijden er tijdens de landelijke finale om de titel “Winnaar WON-manifestatie 2017”. Maar eigenlijk zijn het allemaal winnaars, want hier staan de wetenschappers van de toekomst. Wat een talenten!

Gastheren van de WON-manifestatie zijn dit jaar Arjen Lubbers en Sijmen Bastmeijer, allebei docent aan een WON-school en bovendien WON-regiocoördinator. Zij verwelkomen de ruim 150 leerlingen en hun begeleiders met een ludieke presentatie.

RUN-docent en sterrenkundige dr. Marijke Haverkorn hield hierna een boeiende lezing over exoplaneten.

Toen was het tijd voor de presentaties van de leerlingen. De 50 WON-scholen die ons land kent, hebben in verschillende regio’s al gestreden in de voorrondes.  Er zijn vier leerjaren die elk hun eigen competitie en jury hebben. Na de presentaties van alle teams, besluiten de jury’s na diep beraad welke teams hebben gewonnen.

In de tussentijd gingen alle leerlingen zelf aan de slag! Nieuw op het programma van de WON-manifestatie is leerlingen actief laten deelnemen aan leerzame workshops, gegeven door ervaren wetenschappers. Vijf heel verschillende workshops die met elkaar gemeen hebben dat je er je hoofd goed bij kunt gebruiken.

Na de workshops was het dan eindelijk zover; de bekendmaking van de winnaars van de WON-Manifestatie 2017!

En de winaars zijn:

 

 

Aftermovie WON Manifestatie 2017

De jury

De onderzoeken van de leerlingenteams worden beoordeeld door een  jury van echte wetenschappers (in spé). Graag stellen we hen aan jullie voor.

Anouk de Ruiter

Mijn naam is Anouk de Ruiter en ik ben werkzaam op de Universiteit van Tilburg en bij Fontys Hogescholen. Daar geef ik les op de lerarenopleiding voor studenten die docent maatschappijleer/maatschappijwetenschappen willen worden.

Lieke Verheijen

Mijn naam is Lieke Verheijen en ik ben promovendus Taal & sociale media (Radboud Universiteit) en docent Communicatie & digitale media (Tilburg University).

Nathalie Veenendaal

Mijn naam is Nathalie Veenendaal. Ik heb promotie onderzoek gedaan naar de rol van vloeiend lezen bij begrijpend lezen bij kinderen op de basisschool aan de Radboud universiteit. Nu werkzaam als onderwijskundig trainer/ adviseur aan de Universiteit Utrecht.

Alan Moss

Mijn naam is Alan Moss en ik ben promovendus bij de afdeling Nederlands van de Radboud Universiteit, waar ik onderzoek doe naar Nederlandse reizigers en reisverslagen uit de Gouden Eeuw.

Serge Horbach

Mijn naam is Serge Horbach en ik heb een studie wiskunde afgerond aan de Radboud Universiteit. Nu ben ik promovendus aan de Radnoud Universiteit Nijmegen. Ik houd me nu bezig met een project naar Wetenschappelijke Integriteit binnen het Institute for Science in Society.

Annemarie Bronneman

Mijn naam is Annemarie Bronneman en ik ben docent klassieke talen op het Alkwin Kollege. Als classica heb ik natuurlijk een scriptie geschreven, maar verder heb ik nooit veel onderzoek gedaan. Toch weet ik er inmiddels aardig wat van.

Marloes Mak

Mijn naam is Marloes Mak, en ik ben op dit moment aan de Radboud Universiteit bezig met mijn promotieonderzoek naar de mate waarin mensen zich inleven in verhalen, en wat dit voor effect heeft op hun leesgedrag.

Linda Geerligs

Mijn naam is Linda Geerligs en ik werk als wetenschappelijk onderzoeker aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Mijn onderzoek is gericht op gezond ouder worden.

Clarie Ramakers

Mijn naam is dr. Clarie Ramakers, ik ben al vele jaren verbonden aan de Radboud Universiteit. Tijdens mijn studie sociologie heeft mijn onderzoek zich gericht op de zorg. Ik ben senior onderzoeker bij de Radboud Universiteit en coördinator van het Radboud Pré-University College.

Marenne Zandstra

Als wetenschapper moet je niet alleen kennis vergaren, maar ook delen. Daarom vind ik het leuk om te jureren bij de WON-manifestatie.