Home > Nieuws > 31 maart: WON Online XXL

31 maart: WON Online XXL

Door de situatie rondom Corona is het voor de regio’s en de landelijke WON onmogelijk geworden om de normale WON-manifestaties te organiseren. Maar daar leggen wij ons natuurlijk niet bij neer! In plaats van de normale landelijke WON-manifestatie organiseren we op 31 maart een online wetenschapsdag voor alle WON-scholen.

Wat staat er op het programma?

De wetenschapsdag wordt een soort WON Online XXL. Wetenschappers op allerlei gebied: van moderne geschiedenis, via taal, naar seks, klinische epidemiologie en robotica, zijn uitgenodigd om leerlingen en docenten meer te vertellen over de onderwerpen waar zij zich mee bezig houden.

Leerlingen kunnen online verschillende interactieve presentaties volgen gegeven door wetenschappers van verschillende universiteiten en instellingen. Daarna maken leerlingen een opdracht die past bij de gevolgde interactieve sessie. Aan het eind van de dag pitchen de leerlingen het resultaat van de opdracht aan de wetenschappers.

Vloggen op school tijdens WON Online

Dit jaar gaan we iets nieuws doen voor de creatieve WON-leerlingen die zich graag verdiepen in het maken van films. Iedere school mag een camerateam samenstellen om verslag te doen van de eigen WON-dag. Deze leerlingen mogen voorafgaand aan het WON-event deelnemen aan een workshop, gegeven door een professionele filmmaker, zodat zij op 31 maart goed voorbereid aan de slag kunnen. De films die op 31 maart gemaakt worden, willen we gebruiken op de WON-website om aan andere scholen en leerlingen te laten zien wat WON is. Als klap op de vuurpijl krijgt het team met de mooiste film als prijs een masterclass over filmen.

Hoe meld je je aan voor deze dag?

In de vierde week van februari gaat de speciale portal met filmpjes en informatie online. Via die portal kun je je vanaf 1 maart ook inschrijven voor deze dag. Bij elke presentatie van een wetenschapper zit minimaal één docent als moderator. Hij/zij geeft de vragen van de leerlingen door aan de wetenschapper.

Wij hebben heel veel zin om samen met jullie deze dag te beleven! Wij hopen jullie ook!