Home > Nieuws > De 5 leukste apps voor jouw Virtual Reality-bril

De 5 leukste apps voor jouw Virtual Reality-bril

Een kartonnen VR-bril en een smartphone, dat is het enige wat jij nodig hebt voor een echte VR-experience. Plus een paar vette apps. En wat is er leuker dan een app waar je stiekem ook nog iets van leert? Wij hebben de 5 leukste en meest leerzame apps voor je op een rijtje gezet!

Wat kan je met een VR-bril?
1.Vouw de VR-bril in elkaar volgens de instructie.
2. Download een VR-app op je smartphone. Deze apps zijn gratis en betaald te downloaden in de App Store (iOs) en Google Play (Android).
3. Steek je smartphone aan de voorzijde in de bril. De VR-bril is geschikt voor de meeste formaten smartphones.
4. Geniet van de virtual reality ervaring!

Waar wordt Virtual Reality voor gebruikt?
Virtual Reality is gemaakt voor verschillende toepassingen, in eerste instantie puur voor entertainment. Maar er is nog veel meer mogelijk dankzij deze techniek, denk bijvoorbeeld aan gevechtstrainingen in het leger, het testen van producten die nog niet in productie zijn, maar ook steeds meer wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan met virtual reality.

1. InCell (gratis)

In deze app rijd je over een hindernisbaan in een menselijke cel. Je verzamelt eiwitten en moet ervoor zorgen dat de cel niet besmet raakt met een virus. Door je hoofd te bewegen kan je de app besturen.

2.Within (gratis)

Bekijk met deze app de mooiste en meest innemende beelden, verhalen en documentaires van VR-ontwikkelaars van over de hele wereld.

 

3. NYT VR (gratis)

De New York Times heeft een app gemaakt. Er worden hier continu nieuwe VR-video’s aan toegevoegd. Je kunt deze video’s streamen of downloaden. Neem bijvoorbeeld een kijkje op Pluto, ga boven op het World Trade Center staan of samen zwemmen met dolfijnen.

4. VR Roller Roaster

Ervaar hoe het voelt om in een VR-achtbaan te zitten. Deze ervaring jaagt iedereen de stuipen op het lijf, kortom een aanrader!

5. YouTube kanaal: Discovery VR

Download de YouTube app. Ga naar het kanaal “Discovery VR” en klik op het filmpje dat jij wil zien. Vervolgens klik je op het VR-icoontje om de video met jouw VR-bril te bekijken. Je kan hier meevaren met de krabvissers van Deadliest Catch of mythen onderzoeken met Mythbusters.

We wensen je veel kijkplezier met jouw VR-bril!

Met jouw hele klas naar een Escape Room? Vul het formulier in en win!