Home > Nieuws > Nieuwe WON-voorzitter stelt zich voor

Nieuwe WON-voorzitter stelt zich voor

WON is blij met de komst van nieuwe voorzitter Paul Vermeulen.
Hij stelt zich hieronder graag zelf aan je voor.

WON is een prachtig netwerk en een waardevolle methodiek waarmee leerlingen én hun begeleiders worden uitgedaagd om nieuwsgierig, onderzoekend en met de nodige vindingrijkheid te werken aan de ontwikkeling van zichzelf en van hun omgeving.

Ik vind het een hele eer daar als nieuwe voorzitter aan te mogen bijdragen. Mijn rol zie ik als stimulerend, ruimte makend voor anderen en waar nodig ‘een tikkie sturend en trekkend’. Met als doel de groei van WON in bekendheid en bereik en in maatschappelijke impact.

Wat ik meebreng is de ervaring en het netwerk van ‘een leven lang leren’ vanuit verschillende rollen in en rond het onderwijs. Van leraar tot toezichthouder. Van uitgever tot manager van innovatienetwerken van scholen, kennisinstellingen en onderzoekers, bedrijven en culturele instellingen. Zowel in Nederland en als in ‘fragile states’ via mijn werk voor o.a. Cordaid. Sinds een aantal jaren ben ik samen met een groep jonge onderwijskundigen en onderzoekers betrokken bij innovatieprogramma’s van onderwijsinstellingen (van VO tot WO) en hun maatschappelijke partners op het vlak van de toepassing van ‘big data’ en AI bij leren en opleiden. En ben zoals altijd nieuwsgierig naar de mogelijkheden en kansen.

Heel graag tot binnenkort!

Paul Vermeulen