Home > Nieuws > NVON organiseert inspiratiemiddag/avond Wetenschapsoriëntatie

NVON organiseert inspiratiemiddag/avond Wetenschapsoriëntatie

Nieuwe wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen, zoals op het gebied van digitale technologie of biotechnologie, hebben elk hun eigen karakteristieken. Ze roepen ook heel vergelijkbare en steeds terugkerende vragen op. Over ethische aspecten en morele dilemma’s, over maatschappelijke gevolgen en onvoorziene consequenties, over de spanning tussen technologische mogelijkheden, individuele behoeften en collectieve waarden.

Het voeren van een gesprek over deze aspecten lijkt niet eenvoudig. Waar te beginnen, bij de technologie of bij de samenleving die we willen? Wanneer te eindigen, als er geen eenduidige of juiste oplossing is? En vooral: hoe zo’n gesprek zinvol te maken en gaande te houden?”

Op 19 november delen onderzoekers van het Rathenau Instituut, tussen 16:30uur en 20:00uur, op deze informatiemiddag hun ervaringen met dergelijke gesprekken en debatten. Ze bieden een handreiking voor het voeren en structureren van deze gesprekken en nodigen deelnemers uit om zelf aan de slag te gaan en het gesprek met elkaar te oefenen.
Lees hier het volledige artikel en de aanmeldingsprocedure.