Home > Nieuws > Terugblik WON Online XXL

Terugblik WON Online XXL

Op 31 maart hebben ruim zeshonderd leerlingen van twintig scholen deelgenomen aan WON-Online XXL. De dag stond in het teken van het opdoen van inspiratie en het kennismaken met wetenschap op diverse onderwerpen. Eén doel stond met stip op 1: met WON Online XXL moest verbinding worden gelegd tussen scholen en leerlingen in het WON-netwerk.

We zijn ontzettend trots en blij dat ondanks deze drukke tijd 20 scholen en daarmee 600 leerlingen, hebben meegedaan aan WON Online. Een bijzondere vermelding gaat uit naar de Amersfoortse scholen die op 31 maart niet mee konden doen, maar twee weken laten hun eigen WON Online XXL hebben georganiseerd. Een aantal wetenschappers hebben zich toen nogmaals ingezet om ook deze leerlingen mee te nemen in de wereld van wetenschap.

Razende reporters
Dit jaar had niet alleen wetenschap een plek tijdens het event. Ook was er aandacht voor verbeelding en creativiteit. Een aantal leerlingen transformeerden zichzelf tot ware cameramannen en – vrouwen en brachten het event op hun school in beeld. Met groot succes! Voorafgaand aan 31 maart hebben leerlingen een workshop gevolgd van filmmaker Adriaan de Koning. Hierna hadden de leerlingen de basisskills, zodat ze zelf aan de slag konden tijdens WON Online XXL.
Vier enthousiaste camerateams hebben voor het event vastgelegd op beeld en hebben er prachtige compilaties van gemaakt. Bekijk hier alle compilaties.

And the winner is….
Een jury bestaande uit leden van het WON-netwerk en filmmaker Adriaan de Koning heeft uit de inzendingen het winnende filmpje gekozen. De winnaar is het camerateam van het Sancta Maria uit Haarlem.

Het commentaar van de jury was als volgt:

Zij hebben in hun filmpje laten zien dat ze goed hebben nagedacht over het concept en de structuur van de video. De video is mooi en rustig gedraaid met een mooie opbouw in de beelden en de interviewvragen.

De leerlingen die dit filmpje maakten, gaan op kosten van WON naar filmmuseum EYE om daar een workshop te volgen waarin ze nog meer leren over het maken van films.

Op naar de volgende
Door de vele positieve reacties van leerlingen, docenten en wetenschappers gaan we zeker meer doen met het online in verbinding brengen van wetenschap en onderwijs. We hebben veel geleerd van deze eerste keer WON online XXL en ervaren dat ook online écht verbinding ontstaat en je elkaar kunt inspireren.

Kortom: een mooie manier om laagdrempelig veel leerlingen de kans te geven om de wereld van wetenschap te leren kennen.