Home > Nieuws > Werkplaats voor WON-docenten

Werkplaats voor WON-docenten

Met veel plezier hebben de leden van de PLG ‘academische vaardigheden’ uit Regio Midden gewerkt aan het boekje met de docentbladen. Docentbladen, die de WON-docent helpen om naast de vaardigheden die een leerling nodig heeft, ook kwaliteiten zoals samenwerken, kritisch leren denken, nieuwsgierigheid, reflecteren en creativiteit te integreren. Op deze manier zorgen we ervoor dat de WON-leerling zich tot een allround onderzoeker kan ontwikkelen.

Op de WON docentendag afgelopen november werden de bladen gepresenteerd. Het is een mooi boekje geworden, maar pas als het echt goed gebruikt wordt is onze missie geslaagd. Daarom zijn we met een klein groepje aan het bedenken hoe we de principes van dit boekje kunnen delen in een werkplaats voor WON-docenten.

Tijdens deze bijeenkomsten kunnen de docenten zelf hun eigen opdrachten inpassen in de cirkel ‘Talenten Voeden’ van Juliette Walma-van der Molen, die hier ook bij betrokken zal zijn. We hopen in het schooljaar 21-22 met de eerste werkplaats aan het werk te gaan.