Home > Nieuws > Wie is wie? Regiocoordinator Eveline Brunklaus

Wie is wie? Regiocoordinator Eveline Brunklaus

Naam: Eveline Brunklaus

Leeftijd: 56

Op welke school werk je: Keizer Karel College, Amstelveen

Welk vak geef je: Frans, Literatuur, O&W (onderzoek en wetenschap)

Functie binnen WON: Regiocoördinator regio Midden sinds 1 augustus 2018

Wat vind je leuk aan WON?
Dat we samen aan een ideaal werken, namelijk het onderwijs beter te maken voor onze leerlingen en hen beter voor te bereiden op het WO. Door WON raak ik geïnspireerd om nieuwe dingen te onderzoeken die ik in mijn onderwijs kan gebruiken. De docenten en coördinatoren helpen elkaar met ideeën en samen maken we nieuwe materialen. Kortom, WON is voor mij een inspirerende werkomgeving.

Wat zou je verder willen ontwikkelen binnen WON?
Ik zou het fantastisch vinden als naast de docenten en schoolleiders ook de leerlingen meer met elkaar gingen samenwerken. Nu gebeurt dat incidenteel, maar mijn ideaal is dat leerlingen van verschillende scholen samen onderzoek doen.

Welk doel streeft jouw school met WON na?
Op het Keizer Karel College willen we van de leerlingen goede onderzoekers maken. Niet alleen voor later op het WO, maar ook nu ze bij ons op school zitten. Het is belangrijk dat ze weten wat er bij een onderzoek komt kijken. Daarnaast willen we dat de leerlingen leren hoe ze, in deze wereld waar nieuws niet altijd is wat het lijkt, kunnen beoordelen of het klopt wat ze zien. Kritische leerlingen die op allerlei manieren leren over de wereld.

Welke waarde heeft het netwerk voor jullie school?
Het netwerk zorgt voor ideeën, we gaan bij andere scholen kijken en overleggen met scholen hoe we bepaalde projecten kunnen aanpakken. WON zorgt natuurlijk ook voor prachtig materiaal en verschillende activiteiten die voor de leerlingen aantrekkelijk zijn zoals WON- online en op 31 maart WON-online XXL. Het netwerk inspireert bij het inrichten van ons eigen onderwijs.