Home > Nieuws > Wie is wie? Regiocoordinator Tanja Margan

Wie is wie? Regiocoordinator Tanja Margan

Naam: Tanja Margan

Leeftijd: 56

Op welke school werk je: RGO Middelharnis

Welk vak geef je: Duits en verder ben ik decaan vwo en WON-coördinator

Functie binnen WON: Regiocoördinator regio Randstad sinds maart 2019

Wat vind je leuk aan WON?
Dat WON, vwo-scholieren laat zien dat de wetenschap zich niet alleen beperkt tot leerlingen in het bèta-spectrum, maar dat zij leerlingen in alle disciplines uitdaagt om kritisch over de wereld om ons heen na te denken. WON verbindt door deze insteek denken en doen met elkaar.

Wat zou je verder willen ontwikkelen binnen WON?
Op dit moment ben ik bezig met de voor velen al bekende WON-filmpjes. Er zijn al vijf mooie filmpjes gemaakt en de 6e komt er binnenkort aan. Verder zou ik het leuk vinden als er nog meer scholen uit de regio Randstad, de waarde van wetenschapsoriëntatie voor docent en leerling ontdekken en zich aansluiten bij ons netwerk. En heel stiekem…zou ik het leuk vinden als er ook een WON-programma voor havo ontwikkeld gaat worden.

Welk doel streeft jouw school met WON na?
De RGO heeft net de licentie Academische Vaardigheden gekregen. De leerlijn van de onderbouw kan nu op een logische manier worden doorgetrokken naar de bovenbouw met als ultieme meesterproef het PWS. Wij willen het PWS naar een hoger plan tillen, zodat onze leerlingen hier nog meer profijt van hebben tijdens hun academische vervolgstudie

Welke waarde heeft het netwerk voor jullie school?
Door het netwerk hebben we de mogelijkheid te sparren met andere WON-scholen over wetenschapsonderwijs. Verder is er een mooie WON-bieb met ideeën, waardoor je ook weer inspiratie krijgt om zelf lessen of opdrachten, al dan niet met andere scholen uit het netwerk, te ontwikkelen. Regio Randstad is weliswaar wat aan de kleine kant, maar de samenwerking is er niet minder om. Van en met elkaar leren is voor ons een belangrijke drijfveer om lid te zijn van het WON netwerk.