Home > Nieuws > WON-Manifestatie 2019

WON-Manifestatie 2019

Woensdag 25 september – bij de Openbare bibliotheek van Amsterdam (OBA)

Tijdens de WON-manifestatie staat de wetenschap centraal en in het bijzonder de leerlingenteams die in het cursusjaar 2018- 2019 de regionale finales hebben gewonnen met hun onderzoek.

De eerste winnaars van de regionale manifestatie van regio Randstad zijn bekend! Op 15 april namen de leerlingen het tegen elkaar op tijdens de regionale finale die werd gehouden op de TU Delft. Het ochtendprogramma werd geopend door niemand minder dan Dr. Barry Fitzgerald met een inspirerende presentatie over ‘The Science of Superheros’.

Daarna was het tijd voor de presentaties van de leerjaren waarin zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod kwamen. Dit jaar was er ook extra aandacht voor de profielwerkstukken van de eindexamen klassen. Drie groepen durfden het aan om hun profielwerkstuk te presenteren aan Barry Fitzgerald. En dat in de examenperiode!

In de middag gingen de leerlingen aan de slag tijdens de workshop ‘presenteren’ en kregen zij een rondleiding door The Green Village, de proeftuin van de TU Delft.
Ook aan de WON-docenten was gedacht tijdens het programma. Zij volgden een nascholingsbijeenkomst met het thema ‘Ontwerp in Beeld, ontwerpend leren en formatief evalueren’. Deze werd verzorgd door het Wetenschapsknooppunt van de TU Delft.

Ben je benieuwd welke scholen uit Regio Randstad vertegenwoordigd zijn op de landelijke finale in Amsterdam? Kijk dan snel op onze site voor een uitgebreide beschrijving van de dag!

Landelijke manifestatie
Deze week ontvangen alle WON-scholen informatie over de landelijke manifestatie op 25 september. Heb je gewonnen of ben je er graag bij? Zorg dat je je op tijd opgeeft (voor de zomervakantie!) en geniet mee van deze mooie WON-dag. AstroPlant, De Debatunie, Sensemakers, Reizende DNA Labs zullen onder andere een aantal van de workshops verzorgen. Meer informatie over het programma vind je binnenkort op de website.

We zien jullie allemaal graag 25 september bij de Openbare bibliotheek van Amsterdam (OBA)!