Home > Nieuws > Workshop: “Bibberbeestjes maken”

Workshop: “Bibberbeestjes maken”

Bibberbeest, stuiterbeest of scharrelbeest? Wat is de beste manier om vooruit te komen?

Wat zijn bibberbeesten?
Bibberbeesten zijn grappige, zelfgemaakte scharrelaars. Met een zwiepstaart en drie of meer pootjes zetten ze zichzelf in beweging. Sommige beestjes lopen in wijde cirkels, anderen lopen opzij als een krab en weer anderen sprinten in een rechte lijn vooruit.

Hoe beweegt een bibberbeest?
Tijdens deze workshop onderzoeken leerlingen de verschillende manieren waarop een bibberbeest vooruit kan komen. De manier waarop een bibberbeest beweegt is afhankelijk van een groot aantal verschillen in lichaamsbouw: Veel of weinig pootjes, pootjes van stevig draad of veerkrachtige tie-raps, een lange, gekrulde zwiepstaart of juist een kort propeller-achtig staartje. Het maakt allemaal verschil in de manier waarop een beest beweegt. Maar ook het gewicht van het beestje en de plaats van de batterij is van grote invloed op de bewegingen van een bibberbeest.

Het doel is om een bibberbeest maken dat zo snel mogelijk in een rechte lijn van A naar B loopt. Of stuiteren. Of scharrelen. Dikke pret en verrassende ontdekkingen zijn verzekerd tijdens deze workshop!

Deze workshop wordt gegeven door: Ynze van der Spek, o.a. docent Natuurwetenschappen, meester in de proefjes en eigenaar van Slimme-Handen.

Meer informatie over deze workshop?
Alles wat je wilt weten over de Bibberbeestjes workshop vind je op www.slimme-handen.nl