Home > Regiomanifestaties > Regiomanifestatie Midden & MidWest

Regiomanifestatie Midden & MidWest

Op 7 juni vond in de Openbare Bibliotheek Amsterdam Oosterdok (OBA) de tweede gezamenlijke regiomanifestatie van de regio’s Midden en Midwest plaats.
Leerlingen van 1 tot en met 5 VWO presenteerden daar hun onderzoeken aan een jury van wetenschappers, docenten en een lid van de Provinciale Staten Noord-Holland. De OBA is een prachtige en inspirerende omgeving die ons geboden werd door Maakplaats021 (www.maakplaats021.nl).

Aan de manifestatie deden leerlingen mee van 18 verschillende WON scholen. De onderwerpen waren zeer verschillend: van de slingeraap tot de oogzenuw, van de verslaggeving in de Eerste Wereldoorlog tot  enzymen in chips en salade.Tussen de presentatieronden vertelde wetenschapper Maarten van Bottenburg over zijn werk. Hij legde uit dat je met wetenschap veel kanten op kunt en illustreerde dat met voorbeelden uit zijn eigen carrière.
Tijdens het jury overleg kregen de leerlingen een masterclass DJ-en: Cynthia Chua vertelde hoe wetenschappelijk een DJ-set in elkaar zit.

En de winnaars zijn…:

Leerjaar 1 van het KSH – Door:  Jasmijn, Charlie, Laura en Thera
Project/onderzoek: Natuur in de Toolenburgerplas

Leerjaar 2 van het Alkwin Kollege – Door:  Florance, Stephan, Senna en Gwen
Project/onderzoek: WON Voedselmachine

Leerjaar 3 van het Don Bosco College – Door: Lara, Amy en Rosy
Project/onderzoek: Chips en Salade enzymen.

Leerjaar 4 van het Erfgooijers College – Door: Mirthe en Lotte
Project/onderzoek: Alcoholgebruik onder jongeren.

Leerjaar 5 van het Farel College – Door: Anna, Wendy en Fardau
Project/onderzoek: Invloed van kleuren op de concentratie van kinderen van 15-17 jaar

Samen met de nummers 2 uit elke categorie, mogen zij hun presentatie aan de landelijke jury voorleggen op 25 september tijdens de landelijke WON manifestatie. Wij bedanken alle leerlingen en docenten voor hun inzet! Het was weer een bijzondere middag!

Fotoverslag: Foto’s door Maerten Prins