Home > Regiomanifestaties > Regiomanifestatie Randstad

Regiomanifestatie Randstad

Op maandag 15 april vond de WON-manifestatie regio Randstad plaats. We waren die dag op een toepasselijke locatie te gast, nl. de TU-Delft. Een prachtige setting voor deze manifestatie. Het ochtendprogramma werd geopend door Dr. Barry Fitzgerald met een inspirerende presentatie over ‘The Science of Superheros’.
De aanwezigen werden meegenomen in de wereld van Marvel-helden en aan het denken gezet hoe de krachten en speciale eigenschappen van superhelden in de ‘echte’ wereld ingezet zouden kunnen worden.
Daarna was het tijd voor de leerjaarpresentaties. De jury zag zeer uiteenlopende onderwerpen de revue passeren. Nieuw dit jaar waren de PWS-presentaties van leerjaar 6. Drie groepjes leerlingen durfden het in hun drukke voorbereidingen op het eindexamen aan, om hun PWS te presenteren aan Barry Fitzgerald. De profielwerkstukken van het Segbroek werden beloond met een originele prijs: zij zullen samen met Barry Fitzgerald een abstract schrijven over hun profielwerkstuk, wat in het wetenschappelijk tijdschrift van Barry, gepubliceerd zal worden. (meer info over The Science of Superheros: https://bwscience.com)
In de middag volgde een nascholingsbijeenkomst voor de WON-docenten. Het thema was ‘Ontwerp in Beeld, ontwerpend leren en formatief evalueren’, door het Wetenschapsknooppunt TU-Delft. Tegelijkertijd volgden de leerlingen een workshop ‘Presenteren kun je leren’ door Dylan Knoop en een rondleiding door The Green Village, de proeftuin van de TU-Delft. Deze laatste werd georganiseerd via Startup Science en prima begeleid door studenten van de TU.
De dag werd afgesloten met de bekendmaking van de winnaars die onze regio op de landelijke manifestatie in september in Amsterdam zullen vertegenwoordigen.
Onze dank gaat uit naar Renée Prins, Programmamanager Bètasteunpunt Zuid-Holland | Onderwijsnetwerk Zuid-Holland, voor het mede mogelijk maken van deze fantastische dag.”
En de winnaars zijn…:
Leerjaar 1 van het RGO Middelharnis – Door: Sven, Wouter, Timo en Ralph
Project/onderzoek: Wat is het verschil in bloeddruk bij jongens tussen de 12 en 14 jaar van de RGO na het drinken van Coca-cola en Coca-cola zero suger en het drinken van Coca-cola zero sugar en caffeïne?
Leerjaar  1 van het Segbroek College – Door: Annelot en Faye
Project/onderzoek: Waarom is Assad nog steeds aan de macht in Syrië?
Leerjaar 2 van het RGO Middelharnis – Door:  Simon, Robin, Jasper en Thomas
Project/onderzoek: Onderzoek naar muntplantjes?
Leerjaar 3 van het RGO Middelharnis – Door: Bastian en Thijmen
Project/onderzoek: Welke grassoort heeft een kans op Mars?
Leerjaar 4 van het RGO Middelharnis – Door: Robert, Femke, Thijs en Sammy
Project/onderzoek: Natuurbeleving onder jongeren
Leerjaar 5 van het Melanchcthon Bergschenhoek – Door: Li-San, Lenka, Kathelijne en Fleur
Project/onderzoek: Invloed van kleur op consumentengedrag