In gesprek met een wetenschapper

Caspar Chorus

Wat is een leven waard?
Een crisis zoals deze stelt de regering voor bijna onmogelijke keuzes. Wanneer sluiten we restaurants en scholen, zodat we een aantal zieken en doden voorkomen? Of houden we deze open zodat de restaurants kunnen blijven bestaan en leerlingen onderwijs blijven krijgen? Hoeveel is het redden van een leven waard? Dit zijn zulke moeilijke vragen dat we er niet goed over kunnen praten. Gelukkig zijn er onderzoekers die inzichtelijk kunnen maken wat wij de beste balans vinden. Prof. Dr. Ir. Caspar Chorus leidt deze onderzoeken in Nederland en adviseert de Nederlandse regering. Het gesprek met deze wetenschapper vindt online plaats op 5 november (van 13.00u tot 14.00u) via een zoomsessie. Wil je meedoen aan dit gesprek? Meld je aan via onderstaande button!

Bekijk het mini-college hiernaast om inspiratie op te doen voor de vragen die je aan deze wetenschapper wilt stellen.

Meld je aan!

Achtergrondinformatie over keuzegedrag in coronatijd:
Lees het artikel van Caspar Chorus

In gesprek met een wetenschapper

Marij Swinkels

Hoe leidt onze premier ons door de crisis?
Kwaliteit van leiderschap maakt in een crisis alle verschil, zoals we nu kunnen zien in de wereld om ons heen. Marij Swinkels weet hier alles van. Ze is bestuurskundige en werkt aan de Universiteit Utrecht waar ze onderzoek doet naar leiderschap tijdens de eurozone-crisis.
Je kunt je niet meer aanmelden voor dit gesprek.

Achtergrondinformatie over leiderschap in crisistijd:
Lees de blog van Marij Swinkels

In gesprek met een wetenschapper

Compilatie gesprek Harmjan Kuipers

In anderhalf jaar een corona-vaccin?!!
Harmjan is immunoloog en gepromoveerd op onderzoek naar de rol van het immuunsysteem op astma. Inmiddels is Harmjan al jaren werkzaam bij een bedrijf dat vaccins ontwikkelt, waaronder nu ook een vaccin voor Corona. WON Online ging samen met WON-leerlingen in gesprek met Harmjan. Bekijk de compilatievideo!

Achtergrondartikelen over het ontwikkelen van een (corona)vaccin:
De vaccinrace rond covid 19
In juli start testen coronavaccin op mensen