Home > Nieuws > Zet de deur naar wetenschap open. Doe mee!

Zet de deur naar wetenschap open. Doe mee!

De deur naar de wetenschap openzetten voor alle leerlingen. Dat doet WON. Doe je mee?

Ben jij een enthousiaste wetenschapper en kun jij leerlingen in de leeftijd van 12-18 verrassen met jouw onderzoeksvragen en inzichten? Haak dan aan bij de WON wetenschappers online.

Wetenschapsoriëntatie Nederland (WON) is een landelijke community van scholen voor voortgezet onderwijs (van VWO tot HAVO en VMBO) die samen wetenschapsoriëntatie een nadrukkelijke plek geven in hun onderwijsaanbod. Door ‘onderzoekend leren’ en ‘leren onderzoeken’ ontwikkelen hun leerlingen vaardigheden en vooral een houding waarmee ze anders naar de wereld kijken. En naar de wetenschap. Nieuwsgierig, genuanceerd en positief kritisch. Dat is van waarde voor elke leerling of je nu doorstroomt naar het wetenschappelijk onderwijs of niet.

WON is een netwerk organisatie van scholen voor scholen die geloven in delen van kennis en ‘content’ (https://www.wonakademie.nl/won-op-school/). WON werkt zonder winstoogmerk.

WON wetenschappers online geven korte presentaties voor leerlingen en hun docenten. Ze geven een inspirerende inkijk in de wereld van de wetenschap waar zij door worden uitgedaagd en geboeid. Met als doel leerlingen nieuwsgierig te maken en uit te dagen zelf op onderzoek uit te gaan rond vragen die ze tegen komen. Met elkaar onderzoekend leren, in school en ook daarbuiten.

Het format voor wetenschapper online is praktisch en compact voor zowel de wetenschappers als de leerlingen en hun docenten:

  • Duur: circa 1 uur.
  • Kies een topic en doelgroep (onderbouw of juist bovenbouw, meer vwo of juist alle leerlingen?)
  • Geef een presentatie van circa 30 minuten met – als het even kan – beelden en aansprekende verhalen en met alle ruimte voor vragen van leerlingen en hun docenten (kies zelf of je dat aansluitend of tussendoor wil doen)
  • Doe dat op een WON school in de buurt of online via Teams met live chat voor vragen
  • Geef toestemming voor opname van de sessie en hergebruik binnen de WON community, natuurlijk met correcte vermelding van jouw gegevens/bronnen en volgens de AVG spelregels.

Ben je beschikbaar of heb je vragen? Laat het ons weten. Karen Miedema maakt graag een afspraak met je. Bel met 0850 703 422 of mail kmiedema@pesant.nl.

Vanzelfsprekend vergoeden we je reiskosten en zorgen we voor een passende attentie als dank!