Sorteer op

WON en de Staat van het Onderwijs 2019

Onlangs presenteerde de onderwijsinspectie haar rapport over de Staat van het Onderwijs. WON steunt de reactie van het profielenberaad op het rapport.

WON-Projecten

Regio’s hebben de mogelijkheid om financiering aan te vragen voor gezamenlijke projecten: projecten die uitgevoerd worden door een regio om waardevolle WON-producten te ontwikkelen voor het hele netwerk.

WON-Manifestatie 2019

Op woensdag 25 september 2019 vindt de landelijke WON-manifestatie plaats bij de Openbare bibliotheek van Amsterdam (OBA)
Het beloofd weer een leuke en leerzame dag te worden! De voorbereidingen zijn in volle gang!

Nieuwe WON-scholen

Vier nieuwe scholen sluiten zich aan bij het WON-netwerk en met enkele scholen zijn we in gesprek over aansluiting. Een goede ontwikkeling die het WON netwerk uitbreidt en sterker maakt.

Onderzoekend leren’, hoe doe je dat?

In februari 2018 vond op het Jan Arentsz College in Alkmaar de docentendag van regio Midden plaats. Deze werd geopend met een inspirerend verhaal van Prof. Dr. Juliette Walma van der Molen.

Terugblik WON Schoolleidersbijeenkomst

Op dinsdag 12 maart zijn WON Schoolleiders samen aan de slag gegaan met het thema 'leidinggeven aan onderzoekend' leren tijdens de jaarlijkse WON schoolleidersbijeenkomst. Een interessant college van Mariet Vrancken van Cego, gaf input voor een interactieve sessie.

Martien Korsten nieuwe voorzitter WON

WON is erg blij te kunnen melden dat er een nieuwe voorzitter is benoemt. Per 1 februari bekleed voormalig rector van WON school het Segbroekcollege, Martien Korsten deze functie binnen WON.

Wetenschapsoriëntatie op RSG Simon Vestdijk in Harlingen

RSG Simon Vestdijk in Harlingen is al jaren WON-school in het noorden van het land. Alies Zijlstra schreef een mooi artikel over WON op deze school.

De leraar van de toekomst moet zijn eigen carrière kunnen bouwen

Onderwijsraad adviseert:. 'Ruim baan voor leraren. Een nieuw perspectief op het leraarschap'