Meimaand, manifestatiemaand!

Op 30 en 31 mei vonden de WON-leerlingmanifestaties plaats. De manifestatie van de regio Zuid/Oost werd gehouden op de Universiteit Tilburg en de manifestatie van de regio Noord/West in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) op het Oosterdok in Amsterdam. Een terugblik.

Lees verder

In the spotlight: ‘Duurzaam in eigen huis en buurt: Geografisch onderzoek in vwo 2’

In deze terugkerende rubriek brengen we iets bijzonders van een WON-school voor het voetlicht. Deze keer is dat het project Duurzaam in eigen huis en buurt: Geografisch onderzoek in vwo 2 van het Corderius College in Amersfoort. Daarover spreek ik Jan Visscher, o.a. docent Aardrijkskunde en Natuur, Leven & Techniek op het Corderius.

Lees verder

Ruimte maken voor het echte werk

Bijna tijd om volop te genieten van de zomervakantie. Een woord van Paul Vermeulen, voorzitter WON.

Lees verder

Rare dingen in het alledaagse leven

Het Maaswaal College in Wijchen ontwikkelde het project 'Rare dingen in het alledaagse leven'. Dit project daagt leerlingen uit om tot een creatieve onderzoeksvraag te komen over een onderwerp uit het alledaagse leven en deze bij voorkeur te onderzoeken aan de hand van een experiment.

Lees verder

Verdiepende vakgebonden projecten

RSG 't Rijks in Bergen op Zoom is lid van het WON-netwerk en heeft Verdiepende vakgebonden projecten op het vwo en Wetenschapsklas. Een inspirerend voorbeeld voor (WON-)scholen die zich afvragen hoe zij onderzoekend leren en leren onderzoeken op hun school vorm kunnen vormgeven.

Lees verder

Zet de deur naar wetenschap open. Doe mee!

Ben jij een enthousiaste wetenschapper en kun jij leerlingen in de leeftijd van 12-18 verrassen met jouw onderzoeksvragen en inzichten? Haak dan aan bij de WON wetenschappers online.

Lees verder

Terugblik themabijeenkomst WON in alle vakken

Op 17 november jl. vond de themabijeenkomst WON in alle vakken plaats op het Alkwin College in Uithoorn. Ook Eileen de le Cluse en de werkgroep WON van het Segbroek College uit Den Haag waren erbij. We vroegen Eileen hoe ze terugkijkt op de deelname aan de themabijeenkomst WON in alle vakken.

Lees verder

Opstarten als nieuwe WON-school. Hoe doe je dat?

Je school heeft net het WON-lidmaatschap aangevraagd. Hoe geef je dan vorm aan dit lidmaatschap? Peter Willems praat met WON-coördinator en docent Engels Joke van der Heide-Vos en schoolleider Ronald Doornekamp over de start van het Meander College te Zwolle (WON-lid sinds 2020). 

Lees verder

Leerlijn Pre-Academisch Onderwijs

Het Don Bosco College in Volendam is lid van het WON -netwerk en heeft de leerlijn Pre-Academisch Onderwijs (PAO) in de vwo-onderbouw. Een inspirerend voorbeeld voor (WON-)scholen die zich afvragen hoe zij onderzoekend leren en leren onderzoeken op hun school vorm kunnen vormgeven.

Lees verder