Rare dingen in het alledaagse leven

Het Maaswaal College in Wijchen ontwikkelde het project 'Rare dingen in het alledaagse leven'. Dit project daagt leerlingen uit om tot een creatieve onderzoeksvraag te komen over een onderwerp uit het alledaagse leven en deze bij voorkeur te onderzoeken aan de hand van een experiment.

Lees verder

Verdiepende vakgebonden projecten

RSG 't Rijks in Bergen op Zoom is lid van het WON-netwerk en heeft Verdiepende vakgebonden projecten op het vwo en Wetenschapsklas. Een inspirerend voorbeeld voor (WON-)scholen die zich afvragen hoe zij onderzoekend leren en leren onderzoeken op hun school vorm kunnen vormgeven.

Lees verder

Zet de deur naar wetenschap open. Doe mee!

Ben jij een enthousiaste wetenschapper en kun jij leerlingen in de leeftijd van 12-18 verrassen met jouw onderzoeksvragen en inzichten? Haak dan aan bij de WON wetenschappers online.

Lees verder

Terugblik themabijeenkomst WON in alle vakken

Op 17 november jl. vond de themabijeenkomst WON in alle vakken plaats op het Alkwin College in Uithoorn. Ook Eileen de le Cluse en de werkgroep WON van het Segbroek College uit Den Haag waren erbij. We vroegen Eileen hoe ze terugkijkt op de deelname aan de themabijeenkomst WON in alle vakken.

Lees verder

Opstarten als nieuwe WON-school. Hoe doe je dat?

Je school heeft net het WON-lidmaatschap aangevraagd. Hoe geef je dan vorm aan dit lidmaatschap? Peter Willems praat met WON-coördinator en docent Engels Joke van der Heide-Vos en schoolleider Ronald Doornekamp over de start van het Meander College te Zwolle (WON-lid sinds 2020). 

Lees verder

Leerlijn Pre-Academisch Onderwijs

Het Don Bosco College in Volendam is lid van het WON -netwerk en heeft de leerlijn Pre-Academisch Onderwijs (PAO) in de vwo-onderbouw. Een inspirerend voorbeeld voor (WON-)scholen die zich afvragen hoe zij onderzoekend leren en leren onderzoeken op hun school vorm kunnen vormgeven.

Lees verder

Terugblik WON Regiomanifestaties 2022

Wat hebben we genoten op 1 en 3 juni van alle presentaties van de WON-leerlingen uit alle regio's. Bekijk de compilatie en geniet nog even mee.

Lees verder

Nieuwe WON-voorzitter stelt zich voor

WON heeft een nieuwe voorzitter in de persoon van Paul Vermeulen. Hij stelt zich graag zelf aan je voor.

Lees verder

WON: leerlingen ontwikkelen academische vaardigheden en beïnvloeden het schoolbeleid

Dit is een illustratie van de praktijk in veel WON scholen: samen leren onderzoeken én onderzoekend leren. Dat geldt voor leerlingen, docenten en schoolleiders. Bron: Schoolleiders voor de toekomst.

Lees verder